ЕЛЕКТРИЧНІ
ШАФИ

Продукти

Телекомунікаційні шафи призначені для практичного та комфортного зберігання того чи іншого обладнання. Сучасні шафи використовуються для концентраторів, комутаторів, телефонних станцій та серверів, систем живлення тощо.

Від правильності вибору монтажного обладнання залежить коректна та ефективна організація комутаційних вузлів та комп’ютерних мереж. Телекомунікаційні шафи представлені у різних варіантах, з різною висотою та глибиною. Також набули поширення моделі, оснащені сталевими або скляними дверима.

Докладніше зупинимося на видах телекомунікаційних шаф. За призначенням виділяють серверні, монтажні (телекомунікаційні), комп’ютерні та універсальні серверні шафи. Для встановлення серверного обладнання призначені серверні шафи. Вони характеризуються великою глибиною (до 1 м і більше), а також високою здатністю навантаження і міцністю. Найпопулярнішою є шафа стандарту 19 дюймів.

Серверні шафи повинні обов’язково володіти засобами вентиляції та термостабілізації. Телекомунікаційні конструктиви характеризуються невеликою глибиною (0,3 – 0,5 м), проте мають розвинені засоби введення та організації великого обсягу кабелю.

Зазвичай такі шафи не мають передніх дверей, але оснащені незнімними задніми та бічними стінками. Це зумовлено необхідністю забезпечення оперативного доступу до комутаційних пристроїв.